Till alla inlägg

SIQs vd Mats Deleryd rekryterad till toppjobb i framtidsbransch

Nyhet
2021-08-18

Under hösten avslutar Mats Deleryd sin tjänst som verkställande direktör för SIQ. Han har blivit rekryterad till det norska bolaget FREYR AS som ansvarig för kvalitets- och verksamhetsutveckling. FREYR AS, som verkar inom samma bransch som svenska Northvolt, har siktet ställt på att bli en global batteritillverkare och är sedan tre veckor registrerat på New York-börsen.

– Alla medarbetare på SIQ, styrelsen och jag personligen vill önska Mats varmt lycka till i sin nya roll, kommenterar styrelseordförande Anna Nilsson-Ehle. Mats har gjort ett fantastiskt arbete under sina fem år som verkställande direktör på SIQ.

– Det här erbjudandet var helt enkelt för intressant för att säga nej till, säger Mats Deleryd. På SIQ har vi arbetat mycket med att visa hur kvalitetsutvecklingen är en grund för hållbarhetsarbetet i alla verksamheter. Nu ser jag fram emot att mer konkret och operationellt bidra till en mer hållbar värld. Att få chansen att från grunden etablera en helt ny global organisation lockar självklart också.

Rekryteringen av ny vd startar omgående för att ta alla utvecklingsplanerna för SIQ vidare i oförändrad takt.