Till alla inlägg

Vi förlänger Almedalen – se vårt seminarium i efterhand

Nyhet
2023-06-14

Vår vistelse i Visby under Almedalsveckan blev lyckad. SIQ arrangerade och medverkade vid flera aktiviteter under veckan. Bland annat bjöd vi in till frukostseminarium ”Ledarskapet som får pengarna att räcka även i tuffa tider” tillsammans med Dagens samhälle. Nu kan du se vårt seminarium i efterhand.

Beskrivning av samhällsfrågan:

Förutsättningarna för att göra ett bra arbete som ledare utmanas i tuffare tider. Hur höjer man kvaliteten på sina tjänster med befintliga resurser? Hur går man tillväga för att genomföra ett systematiskt kvalitetsarbete med förändrade förutsättningar?

Utökad information om evenemanget:

Alla chefer utmanas. Alla chefer utmanas extra när det är svårare tider. Inte minst i samhällsekonomin. Lägg till resultaten från till exempel Jobbhälsoindex, som visar att chefer i offentlig sektor möter utmaningar i att klara höga krav från medarbetare och hantera en verksamhet som ofta upplevs mer komplex än den privata. Nedskärningar, minskat skatteunderlag och ökade kostnader för löner och drift gör det svårare att möta medborgarnas kvalitetskrav. Vad gör man om det känns som att tiden eller pengarna inte räcker till? Hur vet man var man ska börja och vad man ska fokusera på? Vilken typ av ledarskap är viktigt för att lyckas? Vad krävs av medarbetarna? Ta del av intressanta diskussioner och framgångsrika exempel från några som har lyckats med något svårt.

När:

29 juni klockan 8.15

Medverkande:

Christina Forsberg, generaldirektör, CSN
Jane Ydman, regiondirektör, Region Jönköpings län
Susanne Afzelius, kommundirektör, Karlskoga kommun
Tomas Lindroth, digitaliseringsforskare, Göteborgs universitet
Berit Lindholm, vd, Institutet för Kvalitetsutveckling (SIQ)
Anders Carlén, moderator, Bonnier News

Webbsändning:

Se sändningen här