Till alla inlägg

Berit Lindholm tillträder som Verkställande Direktör för SIQ

Pressmeddelande
2021-11-30

Berit Lindholm tillträder som verkställande direktör i SIQ den 23 maj. Berit kommer från Bluefish Pharmaceuticals där hon varit CEO de senaste fem åren. Berit Lindholm är farmaceut i grunden och har varit verksam inom läkemedelsbranschen under lång tid med tjänster på både Astra Zeneca samt Pfizer innan hon började som Operations Manager på Bluefish Pharmaceuticals […]

Berit Lindholm tillträder som verkställande direktör i SIQ den 23 maj. Berit kommer från Bluefish Pharmaceuticals där hon varit CEO de senaste fem åren.

Berit Lindholm är farmaceut i grunden och har varit verksam inom läkemedelsbranschen under lång tid med tjänster på både Astra Zeneca samt Pfizer innan hon började som Operations Manager på Bluefish Pharmaceuticals 2014 och tog över som CEO 2016.

Under sin tid inom läkemedelsbranschen har hon och familjen bott i såväl Storbritannien som Indien.

”Under min och Bluefish Pharmaceuticals tillväxtresa har jag arbetat mycket med att bygga processer kring hur man styr och utvecklar ett företag med sikte på hållbarhet och skapat ett fundament för kvalitetsarbete.
Att få ta dessa erfarenheter vidare och verka för att fler företag, myndigheter och organisationer upptäcker, och får tillgång till, de verktyg och tjänster som SIQ erbjuder för att säkra sin kvalitetsutveckling och hållbara framgång var det som gjorde att jag valde att söka, och tacka ja, till tjänsten som VD för SIQ” säger Berit Lindholm.

”Med sin genuina förståelse för grunden i hållbar framgång genom systematiskt kvalitetsarbete och med sin breda erfarenhet från forskning till produktion, marknad och försäljning – både nationellt och internationellt – är Berit rätt person att leda SIQ i den fortsatta satsningen på kvalitetsutveckling inom näringslivet och offentlig sektor”, säger SIQs styrelseordförande Anna Nilsson-Ehle.

Berit Lindholm tillträder 23 maj 2022. Göran Lundwall som agerat interim VD under rekryterings- och tillträdesperioden återtar sin plats i SIQ styrelse i samband med detta.

För frågor kontakta; Anna Nilsson-Ehle, styrelseordförande SIQ, anna@nilsson-ehle.se, 0709 96 76 00.